Aholan kesänäyttelyssä Venny Soldan-Brofeldt kuvittajana

Aholan kesänäyttelyssä Venny Soldan-Brofeldt kuvittajana

Aholan kesänäytely Tarinoiden ja satujen kuvanikkari – Venny Soldan-Brofeldt kuvittajana ja lastenkirjailijana esittelee Soldan-Brofeldtin suomalaisen kuvitustaiteen edelläkävijänä.

Mikä yhdistää Zacharias Topeliuksen Lukemisia lapsille taiteilijapainosta, 1930-luvun Kotipuutarha -lehteä ja Juhani Ahon kirjojen kansia? Kaikkien kuvitus on syntynyt Venny Soldan-Brofeldtin taitavasta kynästä.

Venny Soldan-Brofeldtille elämässä tärkeää olivat lapset ja äitiys. Tämä ilmeni lastenkulttuurin edistämiseksi tehdyssä työssä. Kuuden vuosikymmenen aikana Soldan-Brofeldt teki monipuolisesti kuvitustöitä, jotka muodostivat hänen taiteellisessa tuotannossansa merkittävän osan ja loi pohjaa suomalaiselle lastenkirjakuvitukselle.

Näyttely esittelee luonnoksia ja näyttää miten piirustusten aihe muotoutui valmiiksi kuvituksiksi. Näyttely raottaa myös kuvittajan työskentelyä 100 vuotta sitten esittelemällä työvälineitä ja luonnoksia. Näyttelyssä pääset selaamaan myös vanhoja kirjoja, joissa on Venny Soldan-Brofeldtin ihastuttavia kuvituksia.

Näyttely esillä Aholan yläkerrassa 3.5.-30.9. 2022

Ahola

Ahola on taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon entinen kotitalo. Aholan perusnäyttely esittelee taiteilijapariskunnan elämäntyötä ja kiehtovia elämänvaiheita. Myös vaihtuvia kesänäyttelyitä.

Boheemin taiteilijapariskunnan elämäntyyliin sopi ekologinen ajattelu. Rakkaus luontoa kohtaan välittyy Ahon kirjoittamien lastujen ja Vennyn maalaamien maisemien kautta.

Lisätiedot

Ahola on avoinna touko-syyskuussa ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.

Kesänäyttely Tarinoiden ja satujen kuvanikkari – Venny Soldan-Brofeldt kuvittajana ja lastenkirjailijana 30.9. saakka.

Liput 9/8/4 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola.