Aholan yläkerrassa on lasten oma leikkihuone!

Aholan yläkerrassa on lasten oma leikkihuone!

Aholan näyttelyssä pääset onkimaan kalaa, leikkimään vanhan ajan leluilla, hoitamaan puutarhaa tai värittämään Venny Soldan-Brofeldtin piirtämiä kuvia.

Taidemaalari Venny Soldan-Brofeldt ja kirjailija Juhani Aho asuivat Aholassa 1897-1911. Aholan perusnäyttelyssä tutustut taiteilijoiden elämään, taideteoksiin ja perheeseen. Millaisia leikkejä leikkivät perheen lapset Heikki ja Antti? Venny-äiti piti järjesti lapsille teatterinäytöksiä Aholan nurkkateatterissa ja toimi itse näytelmien lavastajana ja maskeeraajana. Tänä päivänäkin lapset saavat leikkiä Aholassa!

Aholan pihamaalla on lapsille kepparitalli ja pihapelejä. Yläkerrasta löytyy lasten oma leikkitila, jossa voit kotileikin lomassa värittää Vennyn kuvituskuvia, selailla vanhoja kirjoja, joissa on Venny Soldan-Brofeldtin ihastuttavia kuvituksia. loikoilla teltassa, hoitaa puutarhaa tai poseerata tintamareskissa Aholan poikina, Anttina tai Heikkinä.

Ahola avoinna 3.5.–30.9.2023

Ahola

Ahola on taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon entinen kotitalo. Aholan perusnäyttely esittelee taiteilijapariskunnan elämäntyötä ja kiehtovia elämänvaiheita. Myös vaihtuvia kesänäyttelyitä.

Boheemin taiteilijapariskunnan elämäntyyliin sopi ekologinen ajattelu. Rakkaus luontoa kohtaan välittyy Ahon kirjoittamien lastujen ja Vennyn maalaamien maisemien kautta.

Lisätiedot

Ahola on avoinna touko-syyskuussa ti–su klo 10-17. 

Liput 9/8/4 €, Museokortti tai Kaikukortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola.