Ainolan puutarha ja Sibeliuksen soiva metsä

Ainolan puutarha ja Sibeliuksen soiva metsä

Kulje Sibeliuksen soivassa metsässä ja nauti Ainolan puutarhan tunnelmasta Jean ja Aino Sibeliuksen kodissa ja sen pihapiirissä.

Soiva metsä on moniaistillinen kävelykierros Ainolan metsässä. Jean Sibelius sävelsi Puusarjana tunnetun kokonaisuuden op 75. Vuosina 1914-1919. Voit kuunnella oman valintasi mukaan sarjan osat Kun pihlaja kukkii, Yksinäinen honka, Haapa, Koivu tai Kuusi – tai ne kaikki. Tarvitset oman mobiililaitteen ja kuulokkeet, qr-koodit kappaleisiin sekä puulajikortit saat lainata museon lipunmyynnistä. 

Nauti myös Ainolan puutarhasta ja metsästä. Tutustu kasveihin, viivähdä puutarhan penkillä tai samoile niityllä – Ainolan puutarhassa riittää nähtävää toukokuun omenankukkapilvistä  ja kesän kukkaloistosta syksyn ruskan sävyihin. Alkukesällä voit tulla toteamaan omalla nenälläsi, miksi Ainolan mäen nimi oli alunpitäen Kielomäki. 

Puutarha oli Ainolan talouden kivijalka ja omavaraisuus talon emännän ylpeys. Laajoilla kasvimailla kasvoivat niin kaalit, perunat ja sipulit kuin harvinaisemmatkin herkut. Puutarhassa tehtävä työ sääteli talon arkea varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Puutarhaa ei perustettu ainoastaan hyödyn vuoksi, vaan kauneus oli tärkeä osa kodin ympäristöä. Ainolassa kukat kukkivat kasvimaiden reunustoilla sekä kukka- ja perennapenkeissä talon edustalla. Puutarha kukkii keväästä myöhäiseen syksyyn –  aina on sopiva aika tulla kokemaan tämän yli satavuotiaan puutarhan lumo.

Ainola

Ainola on Jean ja Aino Sibeliuksen koti, Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä Järvenpäässä, Tuusulanjärven rantamaisemissa. Huvila valmistui vuonna 1904 ja oli Jean (1865-1957) ja Aino Sibeliuksen (1871-1969) ja heidän perheensä koti 65 vuoden ajan. 

Lisätiedot

Molemmat omatoimiset kierrokset ovat maksuttomia.  Ainolan ulkoalueelle ja Cafe Aulikseen vapaa pääsy. Alueelle pääsee museon aukioloaikoina touko-syyskuussa. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.
Museoon voit tutustua museolipulla 15/8/6/4 €, Museokortti, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Lisätiedot www.ainola.fi