Ainon omenaiset leivoskahvit Cafe Auliksessa

Ainon omenaiset leivoskahvit Cafe Auliksessa

Aino Sibeliuksen istuttamien omenapuiden inspiroimat Ainon omenaiset leivoskahvit Ainolan museokahvila Cafe Auliksessa.

 

Aino Sibelius oli kiinnostunut omenanviljelystä ja istutti puutarhaansa omenapuita moneen tarpeeseen. Omena oli arvokas hedelmä ja taitava emäntä osasi säilöä talviomenat niin, että niitä saatiin joulupöytäänkin.  

Aino Sibeliuksen istuttamia omenapuita kasvaa edelleen Ainolan puutarhassa ja niiden inspiroimana on luotu Cafe Auliksen Ainon omenakakku. Ainon omenakakussa on käytetty omenaa neljällä eri tavalla. Leivos on sekoitus mehevää omenakakkua, karamellisoitua omenaa ja raikasta omenajuustokakkua. Koko komeus kruunataan omenaisella kermalla.

Cafe Aulis

Arkkitehti Aulis Blomstedtin vuonna 1974 valmistunut Ainolan talonmiehen asunto kunnostettiin kahvilakäyttöön vuosina 2009-2010. Cafe Aulis sijaitsee museon lipunmyynnin kanssa samassa rakennuksessa. Auliksen keittiössä valmistetaan kaikki leivonnaiset itse, Ainolan puutarhan antimia hyödyntäen.

Lisätiedot

Cafe Aulis sijaitsee Ainolassa, Järvenpäässä. Kahvila on avoinna Ainolan aukioloaikojen mukaan ti-su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta www.ainola.fi

Poikkeusaukioloista tiedotetaan kahvilan Facebook-sivuilla www.facebook.com/kahvilaaulis. Kahvila on esteetön.
Instagram: kahvilaaulis