Aistikokemuksia Järvenpään taidemuseossa

Aistikokemuksia Järvenpään taidemuseossa

Tyven meri, turkoosi taivas – Venny Soldan-Brofeldt & Hugo Backmansson -näyttelyssä tutkit maisemia meren ääreltä ja Pohjois-Afrikan kaupunkien toreilta. Voit eläytyä näyttelyn tunnelmiin myös kokemuksellisessa aistitilassa. Lisäksi lasten ohjelmaa, taidekursseja ja etukäteen varattavia työpajoja.

Järvenpään taidemuseon kesänäyttelynä on Tyven meri, turkoosi taivas – Venny Soldan-Brofeldt & Hugo Backmansson. Näyttelyssä lapset voivat kulkea Itämeren viileiltä rantakallioilta aina aavikkotuulen alle Afrikan rannikolle saakka omatoimisen seikkailuradan johdattamana. Näyttelyssä tutustutaan Venny Soldan-Brofeldtin Itämeren rantamaisemiin ja lapsikuvauksiin. Hugo Backmanssonin seurassa  puolestaan kuljetaan Tunisian ja Marokon rannoille. 

Näyttelyssä on myös lapsille suunnattu tunnelmallinen aistitila, jossa voi kokea aavikon karun luonnon. Voit eläytyä näyttelyn tunnelmiin; näet ja kuulet, kuinka tuuli pyörittää aavikon hiekkaa. Teltan suojissa voit soittaa vaikkapa tanssivan hiekan rytmejä tai loikoilla pehmeillä säkkituoleilla. 

Lapsille suunnattua ohjelmaa: Pe 25.6. Kansainvälinen Merenkulkijan päivä, virtuaalinen kaarnalaivapaja lapsille. To 26.8. Itämeripäivä ja ohjelmaa lapsille.

Lisäksi työpajoja ryhmille, jotka räätälöidään aina ryhmän toiveiden mukaan. Alla esimerkkipajoja: 

Mielenmaiseman postikorttityöpaja, missä pohditaan maisemaa tunteen ja tunnelman ilmaisijana. Samalla kysellään, mikä onkaan maisema ja mielenmaisema. Paja soveltuu kaiken ikäisille. Työskentelyvälineinä ovat akvarellivärit. Kesto 2h. Ryhmäkoko max. 10 osallistujaa. Hinta 60€/ryhmä.

Mosaiikkityöpaja, joka alkaa lyhyellä opastuksella näyttelyyn, minkä jälkeen toteutetaan oma mosaiikkitaulu tai kukkaruukku kiviä, keramiikan palasia ja lasihelmiä hyödyntäen. Inspiraatio työpajaan haetaan esillä olevasta näyttelystä. Kesto 2h. Ryhmäkoko max. 10 osallistujaa. Hinta 100€/ryhmä.

Järvenpään taidemuseo

Järvenpään taidemuseossa on esillä monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden, joissa on esillä kokoelmataiteilijoiden taiteen lisäksi myös muiden taiteilijoiden töitä. Näyttelyihin liittyy aina laaja oheisohjelma työpajoineen, luentoineen ja konsertteineen. Järvenpään taidemuseon kokoelmat koostuvat Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin töistä.

Lisätiedot

Näyttely Tyven meri, turkoosi taivas – Venny Soldan-Brofeldt & Hugo Backmansson on esillä 29.8. 2021 saakka.Järvenpään taidemuseo on avoinna touko-elokuussa ti-su, syys-huhtikuussa ke-su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.  Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13. Liput 7/6/4 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta

Työpajat tulee varata viimeistään viikkoa ennen vierailuajankohtaa sähköpostitse taidemuseo@jarvenepaa.fi tai puhelimitse 0403153881.