Elävät juuret – lisätyn todellisuuden reitti

Elävät juuret – lisätyn todellisuuden reitti

Elävät juuret -elämysoppaan maailmassa julkaistaan uusi lisätyn todellisuuden (AR= augmented reality) reitti. Lisätty todellisuus käynnistyy, kun skannaa mobiililaitteella museoissa olevan lähtökuvan ja siinä olevan QR-koodin.

Lisätty todellisuus käynnistyy, kun skannaa mobiililaitteella museoissa olevan lähtökuvan ja siinä olevan QR-koodin tarjolla olevast flaierista tai matosta. Esiin ilmestyy Järvenpään, Keravan ja Tuusulan animoitu pienoismalli, jossa junat kulkevat, laineet liplattavat ja museot kutsuvat vierailulle. Klikkaamalla pienoismallissa näkyviä museoita pääsee tutustumaan kohteeseen tarkemmin. Avautuvissa 360-näkymissä on museoista kertovia esittelykuvia, tekstejä ja videoita. 

Reitillä mukana

Ahola, Ainola, Taiteilijakoti Erkkola, Halosenniemi, Heikkilän kotiseutumuseo, Järvenpään taidemuseo, Lottamuseo, Suviranta, Taide- ja museokeskus Sinkka, Villa Kokkonen

Lisätyn todellisuuden reitti on osa Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoiden yhteistä virtuaalista museokeskushanketta. Hankkeessa selvitetään digitaalisen ja virtuaalisen sisällöntuotannon mahdollisuuksia ja tehdään suunnitelma yhteisen virtuaalisen museokeskuksen luomiseksi. Lisätyn todellisuuden reitin on toteuttanut flyAR Augmented Reality Studio Oy yhdessä museoiden kanssa. 
  
Reitti toteutettiin museoissa, jotka ovat mukana Elävät juuret -elämysoppaassa ja ylikunnallisessa virtuaalimuseohankkeessa. Vuosi sitten julkaistu Elävät juuret -elämysopas tarjoaa omatoimireittejä museoihin, taiteilijakoteihin, kahviloihin ja ravintoloihin osoitteessa www.elavatjuuret.fi.  
  

Museobongaus

Kävijät voivat halutessaan osallistua leikkimieliseen museobongaukseen. Paikan päällä museoissa on tarjolla AR-kuvarasteja. Skannaamalla AR-kuvarastin kävijä näkee lisää tietoa paikan historiasta. Tekemällä tämän viidessä museossa kävijä saa pienen palkinnon. Jos kävijä löytää kaikki kymmenen rastia, hänet palkitaan erikoispalkinnolla.  

Lisätiedot

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan museoita pääsee tutkimaan omalla älypuhelimella. Mobiililaitteen kameran avulla avautuu seikkailu Tuusulanjärven lähiseudun museoihin.