Jännittäviä draamaopastuksia Järvenpään taidemuseossa

Jännittäviä draamaopastuksia Järvenpään taidemuseossa

Mukaansa tempaavilla draamaopastuksilla boheemi taiteilija Venny Soldan-Brofeldt sekä Tuhannen ja yhden yön tarinat heräävät eloon. Järvenpään taidemuseolla lisäksi teehetkiä, joissa pääset keskustelemaaan näyttelyistä.

Järvenpään taidemuseon kesänäyttelynä on Tyven meri, turkoosi taivas – Venny Soldan-Brofeldt & Hugo Backmansson. Näyttely esittelee Venny Soldan-Brofeldtin upeita maisemia ja lapsikuvauksia Itämeren rannoilta Porkkalasta ja Hangosta. Hugo Backmanssonin taide puolestaan kuljettaa Tunisian ja Marokon rannoille. 

Yleisöopastuksissa tutustutaan näyttelyyn oppaan johdolla ja tutkitaan millainen merkitys Itämerellä oli Venny Soldan-Brofeldtin taiteessa? Mikä sai Hugo Backmanssonin palaamaan yhä uudestaan Marokkoon ikuistamaan Välimeren maisemia?

Voit myös tilata erikseen näyttelyyn sopivan, tarinat henkiin puhaltavan draamaopastuksen! Draamaopastus on monologimuotoinen roolissa pidetty esitys, jolle taidemuseon näyttely toimii ikään kuin lavasteena. Draamaopastus kertoo tietyn historiallisen henkilön tarinan dramatisoidusti, mutta tositapahtumiin pohjautuen.

Draamaopastus Rakkaudesta taiteeseen Venny Soldan-Brofeldt tuo ilmielävän Vennyn (Marika Sampio-Utriainen) näyttelyn upeiden merenrantamaisemien näyttämölle. Venny oli monipuolinen taiteilija, jonka kiehtovat elämänvaiheet ovat kuin elokuvasta. Esityksen kesto noin 30 min. Käsikirjoitus ja Vennyn rooli Marika Sampio-Utriainen.

Draamaopastus Scheherazade Rakkaudesta 1001 yön satuihin tuo viisaan tarinankertojan Scheherazaden (Marika Sampio-Utriainen) johdattamaan kuulijat idän ihmeellisiin maisemiin. Scheherazade on koonnut yhteen 1001 yön sadut, joita on kuunneltu niin beduiiniteltoissa, toreilla kuin leirinuotion äärellä. Esityksen kesto noin 30 min.

Museon teehetket kutsuvat tutustumaan keskustelevalla otteella esillä olevaan näyttelyyn. Teehetken aluksi tutustutaan näyttelyyn päivän teeman kautta ja tämän jälkeen keskustellaan aiheesta teekupposen ääressä.

Teehetket taiteen parissa: La 5.6. klo 14 ”Hugo Backmansson Afrikan kuvaajana”, la 10.7. klo 14 Teehetki taiteen parissa: ”Venny, Hugo ja meri” sekä la 7.8. klo 14 ”Venny Soldan-Brofeldt Itämeren kuvaajana”. Teehetken kesto opastuksen kanssa on noin tunnin. Teehetket sisältyvät museon pääsylipun hintaan.

Järvenpään taidemuseo

Järvenpään taidemuseossa on esillä monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden, joissa on esillä kokoelmataiteilijoiden taiteen lisäksi myös muiden taiteilijoiden töitä. Näyttelyihin liittyy aina laaja oheisohjelma työpajoineen, luentoineen ja konsertteineen. Järvenpään taidemuseon kokoelmat koostuvat Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin töistä.

Lisätiedot

Näyttely Tyven meri, turkoosi taivas – Venny Soldan-Brofeldt & Hugo Backmansson on esillä 29.8. 2021 saakka.
Järvenpään taidemuseo on avoinna touko-elokuussa ti-su, syys-huhtikuussa ke-su.
Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.  Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13.
Liput 7/6/4 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.

Draamaopastus 50€/ryhmä + pääsyliput. Draamaopastus varataan etukäteen sähköpostitse taidemuseo@jarvenpaa.fi tai puhelimitse 040 315 3881.