Ihastuttavia nukkekotien pienoismaailmoja Aholassa

Ihastuttavia nukkekotien pienoismaailmoja Aholassa

Aholan kesänäyttelyssä tutustutaan nukkekoteihin ja niiden mielenkiintoisiin asukkaisiin. Tule ihastumaan suomalaiseen käsityöhön ja harrastusmuotoon. Kenen asuntoon muuttaisit?

Aholan kesän 2021 vaihtuva näyttely: “Elämää tiiviissä kaupunkiympäristössä nukkekotiharrastajan silmin – Nukkekotiyhdistyksen 30v -juhlanäyttely” esittelee erilaisia nukkekoteja ja tarinoita nukkekotien asukkaista. Näe ainutlaatuista pienoisrakentamista, opi miten nukkeja rakennetaan ja ihastu pieniin yksityiskohtiin ja tarinoihin.

Näyttelyn on tuottanut 30 vuoden ikään ehtinyt Nukkekotiyhdistys. Juhlavuoden kunniaksi esillä on ensi kertaa 11 pientalon kokonaisuus, joka on yli viisi metriä pitkä. Sitä on ollut rakentamassa iso joukko nukkekotiharrastajia eri puolilta Suomea. Toinen yhdistyksen jäsenten yhteisvoimin rakentama kokonaisuus on kymmenen asunnon kerrostalo. Esillä on myös monille muistoja herättävä yhdistyksen hallituksen kokoama rintamamiestalo.

Ahola

Ahola on taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon entinen kotitalo. Aholan perusnäyttely esittelee taiteilijapariskunnan elämäntyötä ja kiehtovia elämänvaiheita. Myös vaihtuvia kesänäyttelyitä.

Boheemin taiteilijapariskunnan elämäntyyliin sopi ekologinen ajattelu. Rakkaus luontoa kohtaan välittyy Ahon kirjoittamien lastujen ja Vennyn maalaamien maisemien kautta.

Lisätiedot

Ahola on avoinna touko-syyskuussa ti–su. Kesänäyttely Elämää tiiviissä kaupunkiympäristössä nukkekotiharrastajan silmin 1.6.–30.9.2021.
Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.
Liput 7/6/4 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola.