Ihmisille ja kuoriaisille – Puutarhan salaisuus

Ihmisille ja kuoriaisille – Puutarhan salaisuus

Astu Järvenpään taidemuseon näyttelyssä puutarhojen lumoon, hehkuvien kukkien, kasvien ja puiden siimekseen. 

Suomen taiteen kultakauden ajan taiteilijoiden rakastetut maalaukset ja kolme nykytaiteilijaa kutsuvat levähtämään, virkistymään ja nauttimaan, ja avaavat näkymiä myös puutarhan salatumpiin osiin, mullan alle, hyönteisiin, ja ihmisen ja luonnon suhteeseen. Ihminen sekä vaalii, viihtyy ja kasvattaa, mutta myös tuhoaa, muuttaa ja kadottaa.

Näyttelyssä nähdään teoksia Eero Järnefeltiltä, Venny Soldan-Brofeldtilta, Helene Schjerfbeckiltä, Pekka Haloselta, Magnus Enckelliltä ja Albert Edelfeltiä. Lisäksi mukana on kolme nykytaiteilijaa: Pasi Rauhala, Tamara Piilola ja Liisa Hilasvuori.

Järvenpään taidemuseo

Järvenpään taidemuseossa on esillä monipuolisia vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden, joissa on esillä kokoelmataiteilijoiden taiteen lisäksi myös muiden taiteilijoiden töitä. Näyttelyihin liittyy aina laaja oheisohjelma työpajoineen, luentoineen ja konsertteineen. Järvenpään taidemuseon kokoelmat koostuvat Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäsenten Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin töistä.

Lisätiedot

Näyttely Ihmisille ja kuoriaisille – Puutarhan salaisuus on esillä Järvenpään taidemuseolla 28.8. 2022 saakka.

Järvenpään taidemuseo on avoinna touko-elokuussa ti-su, syys-huhtikuussa ke-su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13.

Liput 9/8/4 €, Museokortilla, Kaikukortilla ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ryhmäopastusten hinta 50 € + sisäänpääsymaksut. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse taidemuseo@jarvenpaa.fi tai puhelimitse 0403153881.

Lisätiedot www.jarvenpaantaidemuseo.fi