Ilmastonmuutoksen teemoja Ainolassa

Ilmastonmuutoksen teemoja Ainolassa

Tutustu Ainolan mielenkiintoiseen kesänäyttelyyn Aikakoneita ja utopioita – Elinehtoja, joka tutkii taiteen kautta ilmastonmuutoksen teemoja ja tee kierros Jean ja Aino Sibeliuksen kodissa.

Aino ja Jean Sibeliuksen koti, Gallen-Kallelan Museo ja Emil Wikströmin taiteilijakoti järjestävät kolmiosaisen, ilmaston lämpenemistä ja arjen muutoksia käsittelevän näyttelyn nimeltä “Aikakoneita ja utopioita” kesäkaudella 2021. Näyttelyn osista  “Elinehtoja” esitetään Ainolassa, “Kaukokaipuu” Tarvaspäässä ja “Kotiinpaluu” Visavuoressa. 

Ilmastokriisi on suurelta osalta seurausta tavoista, joilla ihmisten perustoiminnot – asuminen, liikkuminen ja ruoka – on järjestetty. Miten voimme ekologisen jälleenrakennuksen aikana ajatella nämä perustoiminnot uudelleen?

Ainolassa näyttely keskittyy teemalla ”Elinehtoja” ruokaan ja sen tuottamisen tapoihin eri aikoina. Aino Sibeliuksen (1871–1969) luoma puutarha oli monipuolinen ja teki talosta lähes omavaraisen. Näyttelyssä taide levittäytyy kasvillisuuden sekaan omenapuun äänisateen, kasveista ja maaperästä kerättyjen pigmenttien, ja veistosten muodossa. Puutarha kertoo 100 vuoden takaisesta elämisen arjesta, ja sen kautta avautuvat ruokaan liittyvät ongelmat ja mahdollisuudet. 

Ainola

Ainola on Jean ja Aino Sibeliuksen koti, Suomen kansainvälisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperintöä Järvenpäässä, Tuusulanjärven rantamaisemissa. Huvila valmistui vuonna 1904 ja oli Jean (1865-1957) ja Aino Sibeliuksen (1871-1969) ja heidän perheensä koti 65 vuoden ajan.

Lisätiedot

Näyttely on avoinna Ainolassa 8.5.-30.9. 2021, ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 15/8/6/4 €, Museokortti, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti tai viikoittain järjestettävällä teemaopastuksella. Lisätiedot www.ainola.fi