Joulutunnelmaa Erkkolassa

Joulutunnelmaa Erkkolassa

Talvipäivien hämärtyessä Taiteilijakoti Erkkolassa voi tunnelmoida menneen ajan joulujen hengessä näyttelyssä Lapsuuden joulu – Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun joulukuvituksia 16.1.2022 asti.

Talviset joulukorttimaisemat, tontut ja joulupukit puuhissaan, jouluiset kirkkorekiaiheet sekä lapset joulukuusen äärellä laulamassa tai lahjoja avaamassa – kaikkea tätä voi nähdä Erkkolan näyttelyssä.

Erkkolan näyttelyssä on esillä alkuperäiskuvituksia Tuusulan taidemuseon omista kokoelmista sekä museolle talletetun Amerin Kulttuurisäätiön laajasta kuvituskokoelmasta.

Suomalaisten joulujen kuvamaailma syntyi jo 1920-luvulla, kun kuvittajat Martta Wendelin (1893–1986) ja Rudolf Koivu (1890–1946) tahoillaan loivat omanlaisensa joulukuvaston, joka on yhtä tuttua ja rakasta suomalaisille. Ruotsalainen Jenny Nyström oli luonut 1800-luvun lopulla kaikille tutun punalakkisen ja valkopartaisen tontun hahmon joulukortteihinsa, jotka levisivät myös Suomeen ja vaikuttivat suomalaisten kuvittajien joulutonttujen hahmoihin.

Erkkola

Erkkola on runoilija J. H. Erkon (1849–1906) vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti ja nykyinen museokohde Tuusulan Rantatiellä. Kansallisromanttisen hirsihuvilan on suunnitellut Pekka ja Antti Halonen. Erkkolan naapurissa sijaitsee Aleksis Kiven kuolinmökki, joka on avoinna yleisölle kesäkaudella.

Lisätiedot

Taiteilijakoti Erkkola on avoinna touko-elokuussa tisu ja syysjoulukuussa kesu. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. 

Liput 6/4/2 €, Museokortti, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. 

Erikseen tilattavat opastukset 40€ + sisäänpääsymaksu. Opastusten varaus etukäteen sähköpostitse erkkola@tuusula.fi tai puhelimitse 040 314 3471.
Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 15.

Lisätiedot www.erkkola.fi