Kapteenin Puustelli – talo täynnä historiaa Ilmatorjuntamuseossa
Vieraile 300 vuotta paikallaan seisseessä historiallisessa Kapteenin Puustellissa. Nykyään vanha virkatalo esittelee upeasti Suomen historian käännekohtia Ruotsin vallan ajalta nykypäivään saakka.

Kapteenin Puustelliin, yhteen harvinaisista jäljellä olevista sotilasvirkataloista, rakennettu Suomen sotilasperinteet -näyttely luo kattavan läpileikkauksen Suomen sotahistoriaan Ruotsin vallan ajalta nykypäivään. Puustellin ikkunoista on nähty vuosisatojen ajan Suomen kehitysvaiheet sekä sotilaiden lähdöt ensin Ruotsin kuninkaan, sitten Venäjän tsaarin sotiin ja Suomen sisällissotaan sekä lopulta vuosien 1939-1945 sotiin. Aivan viimeksi Puustellin näköpiiristä on lähtenyt miehiä ja naisia rauhanturva- ja kriisinhallintatehtäviin ulkomaille.
Tämä suojeltu rakennus vuodelta 1721 on jo itsessään museonähtävyys ja hieno esimerkki kestävästä puurakentamisesta.
Kapteenin Puustellin lisäksi Ilmatorjuntamuseon kahdessa suuressa hallissa ja ulkoalueella olevissa näyttelyissä voit tutustua vastuullisuuteen maanpuolustuksessa niin sodan kuin rauhan tehtävissä.
Monipuolisten näyttelyidemme tarinoiden kautta voi ymmärtää suomalaisten vastuuntuntoa ja vahvaa tahtoa päättää omista asioistaan sekä identiteettiä, joka on muotoutunut idän ja lännen valtiollisten sekä luonnonolosuhteiden puristuksessa. Kunniakkaimpana voittona ja perintönämme tuomme esille ilmatorjunnan loistavan onnistumisen Helsingin suurpommitusten torjunnassa vuonna 1944.
Ilmatorjuntamuseo
Ilmatorjuntamuseo on Suomen toiseksi vanhin aselajimuseo. Se sijaitsee Helsingin ilmatorjuntarykmentin entisen varuskunnan vieressä Tuusulan Hyrylässä. Näyttelyissä on ilmatorjunta-aseita 1900-luvun alkupuolelta aina 2010-luvulle saakka. Museossa on myös maailman ensimmäinen ilmatorjuntapanssarivaunu.


Lisätiedot
Ilmatorjuntamuseo on avoinna touko-elokuussa ti-su, syys-marraskuussa ja helmi-huhtikuussa ke-su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.
Liput 7/5/1 €, Museokortti, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Lisätiedot www.ilmatorjuntamuseo.fi