Kesäinen veneretki Halosenniemestä

Kesäinen veneretki Halosenniemestä

Kesäpäivän paras idea: järviretki soutuveneellä taidemaalari Pekka Halosen kotiateljeen ja Sarvikallion upeissa maisemissa. Eväät mukaan ja vesille!

Yhdistä Halosenniemen vierailuun kesäinen veneretki Tuusulanjärvellä! Soutuveneen kyydistä voi ihailla Pekka Halosen perheen ateljeekodin upeita maisemia, tutkia järven elämää ja nauttia laineiden liplatuksesta.

Souda myös retkelle Tuusulanjärven huipulle Sarvikalliolle ja nauti eväät raikkaassa ulkoilmassa. Sarvikallion huipun tavoittaa veneellä rantaan rakennetun kylkilaiturin ja portaiden avulla. Kallionlaelta löytyy useita nuotiopaikkoja ja klapivarasto. Myös Halosten ja Sibeliusten perheet soutivat aikanaan Tuusulanjärven vastarannalle Sarvikalliolle irtautumaan arjesta ja nautiskelemaan ”Pikku-Kolista”.

Veneitä vuokrattavissa myös hotelli Gustavelundista: katso täältä.
ja Krapilta: katso täältä.

Halosenniemi

Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Nykyisin Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyt esittelevät Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaistensa ja myöhempien aikakausien tuotantoon.

Lisätiedot

Halosenniemen ulko-alueelle on vapaa pääsy. Museo on auki toukoelokuussa. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.
Museoliput 10/8/4 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, Museokortti. 

Halosenniemessä on vuokrattavana kaksi soutuvenettä kesäkaudella. Veneet vuokrattavissa museon aukioloaikana. Veneen palautus on puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa. Veneilijöille on lainattavissa pelastusliivit. Pelastusliivit ja airot desinfioidaan vuokrausten välissä. Veneitä ei voi varata etukäteen.

Veneiden vuokrahinnat: 5 € / 2 tuntia, 10 € / 4 tuntia, 15 € / 6 tuntia. Tiedustelut Halosenniemen lipunmyynnistä 040 314 3466 tai halosenniemi@tuusula.fi
Lisätiedot osoitteesta www.halosenniemi.fi