Kiehtovia maalauksia Sinkassa

Kiehtovia maalauksia Sinkassa  

Taidemaailman kuumimpiin nimiin kuuluvan Neo Rauchin ja hänen elämänkumppaninsa Rosa Loyn kiehtova maalausnäyttely tarjoaa mielenkiintoista katsottavaa myös lapsille.

Museon kaikki kolme kerrosta ovat täyttyneet saksalaistaiteilijoiden taiteilijoiden teoksista, joissa oudot tarinat sekoittuvat tuttuihin arkisiin asioihin.

 

Rosa Loy ja Neo Rauch, taustalla yhteisteos Sieniystävä, 2002. Kuva Uwe Walter, Berlin.

Das Alte Land – Ikiaikainen maa -näyttelyssä kurkistetaan salattuihin puutarhoihin ja arvoituksellisiin unimaailmoihin, joissa taiteilijoiden omat kokemukset yhdistyvät Saksan historian kerroksiin.

Neo Rauchin teoksissa toistuvat tietyt hahmot, kuten reppuselkäinen vaeltaja, tennarijalkaiset minihamenaiset, valon houkuttelemat yöperhoset ja historiallisiin asuihin puetut sotilaat. 

Rosa Loyn maalauksissa naiset ja heidän kaksoisolentonsa leikkivät ja tekevät töitä joen rannalla tai satumaisten kukkien keskellä.

Näyttelyssä on tarjolla mukavaa tekemistä koko perheelle heinäkuussa tiistain perhepäivillä 4.7. ja 25.7. Alle 18-vuotiaille on Sinkkaan aina vapaa pääsy.

Rosa Loy | Neo Rauch: Das Alte Land – Ikiaikainen maa -näyttely on avoinna 6.5.–20.8.2023.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia ja oheisohjelmaa lapsiperheille. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Heinäkuun perhetiistait järjestetään 4.7. ja 25.7.2023 klo 12–16. Perhepäivien tarkempi ohjelma julkaistaan Sinkan verkkosivuilla, josta löydät tiedot myös muusta oheisohjelmasta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300.

Lisätiedot www.sinkka.fi