Kirsi Kaulasen veistokset soivat Sinkassa

Kirsi Kaulasen veistokset soivat Sinkassa

Monista julkisista taideteoksistaan tunnetun Kirsi Kaulasen veistokset tuovat Sinkkaan avaruudellista säihkettä, varjojen leikkiä ja kiehtovia äänimaisemia. 

Näyttely on avoinna 1.10.2022.–8.1.2023.

Pallon muotoinen metallinen taideteos, joka heijastaa ympärilleen koristeellisia varjoja.
Kirsi Kaulanen, Pohjoinen myriadi, 2022, kiiltohehkutettu ruostumaton teräs, valo. Kuva Jussi Tiainen.

Kirsi Kaulasen laserleikatut teräsveistokset ovat lainanneet muotokielensä uhanalaisten kasvien ääriviivastoista ja metsän pohjalle piiloutuvien juurten ornamentiikasta.

Seinälle, kattoon ja lattialle levittäytyvät veistokset ovat kuin eläviä organismeja tai valon ja varjon universumeja.

Kaulanen on yksi omaperäisimpiä ja taitavimpia nykykuvanveistäjiämme, jonka taiteessa kaikki palautuu luontoon.

Näyttelyn valaistuksen on luonut Sara Leino. Teoksiin liittyvistä meditatiivisista äänimaailmoista vastaavat muusikot Teho Majamäki ja Lauri Porra.

Taide- ja museokeskus Sinka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia, konsertteja ja luentoja. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Pohjoinen myriadi -näyttely on avoinna 1.10.2022–8.1.2023. Tiedot yleisöopastusten ajankohdista ja muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300. 

Lisätiedot www.sinkka.fi