Kulttuurimaiseman aikatasoja Erkkolassa

Kulttuurimaiseman aikatasoja Erkkolassa

Kesänäyttely Ajan virrassa – Taneli Eskolan valokuvataidetta runoilija J. H. Erkon taiteilijakodissa. Keskustelua 100 vuotta sitten Tuusulanjärven taiteilijayhteisön maalaamien maisemien kanssa.

 

Ajan virrassa – Taneli Eskolan valokuvataidetta näyttelyssä Tuusulanjärven kuvasto linkittyy kansallismaisemiin ja laajempiin maisemakäsityksiin. Maiseman ajallista ulottuvuutta korostavat Taneli Eskolan valokuvien rinnalla Tuusulan taiteilijayhteisön taiteilijoiden maalaukset. Kansallismaisemat ovat Eskolan valokuvissa merkitykseltään tihentyneet ja ilmentävät historiallista syvyyttä.

Vuodenajat valon ja sään vaihteluineen ovat keskeinen osa Eskolan taidetta. Maisemien kuvat ovat usein monimerkityksisiä ja avoimia, mikä liittää niitä näyttelyssä esillä olevaan runouteen.

Erkkola

Erkkola on runoilija J. H. Erkon (1849–1906) vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti ja nykyinen museokohde Tuusulan Rantatiellä. Kansallisromanttisen hirsihuvilan on suunnitellut Pekka ja Antti Halonen. Erkkolan naapurissa sijaitsee Aleksis Kiven kuolinmökki, joka on avoinna yleisölle kesäkaudella.

Lisätiedot

Taiteilijakoti Erkkola on avoinna touko-elokuussa tisu ja syysjoulukuussa kesu. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. 
Liput 6/4/2 €, Museokortti, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. 

Erikseen tilattavat opastukset 40€ + sisäänpääsymaksu. Opastusten varaus etukäteen sähköpostitse erkkola@tuusula.fi tai puhelimitse 040 314 3471.
Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 15.
Lisätiedot www.erkkola.fi