Kurkistus Suvirantaan, Järnefeltien kotiin

Kurkistus Suvirantaan, Järnefeltien kotiin

Suvirannassa voit vierailla kesäkauden aikana opastetulla kierroksella. Opastuksella kuullaan talon asukkaista Eero ja Saimi Järnefeltistä sekä esitellään ateljeekodin taidetta, esineistöä ja upeaa puutarhaa. Varaa paikkasi mielenkiintoiselle aikamatkalle tänäkin päivänä asuttuun taiteilijakotiin!

Mielenkiintoinen ja harvoin tarjolla oleva opastettu vierailu Suvirannassa, Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekodissa ja upeassa puutarhassa. Opastetulla aikamatkalla pääset tutustumaan niin Suomen kuin Tuusulanjärven alueen historiaan sekä taiteilijoiden todelliseen elämään.

Talo on toiminut Järnefeltien perheen ja jälkeläisten asuinkäytössä rakentamisestaan vuodesta 1901 aina tähän päivään saakka. Sisällä on laaja kokoelma Eero Järnefeltin ja hänen aikalaistensa sekä Eeron tyttären Laura Järnefeltin teoksia sekä perheelle kuulunutta esineistöä. Talo ei siis vielä nykyäänkään ole museo, vaan asuttu koti. Varaa paikkasi vierailulle täältä: vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/suviranta

Suviranta

Suviranta on taidemaalari Eero Järnefeltin entinen kotitalo ja merkittävä osa Tuusulanjärven taiteilijayhteisöä. Rakennusta ympäröi vaikuttava englantilaistyylinen puutarha, ja sisällä voi yhä aistia 1900-luvun alun tunnelman.

Eero Järnefelt kuuluu Suomen taiteen kultakauden merkittävimpiin taiteilijoihin. Hänet tunnetaan parhaiten Kolin jylhien näkymien kuvaajana sekä henkilö- ja muotokuvien taitajana. Myös Tuusulanjärven rannalla sijaitseva ateljeekoti Suviranta ja sitä ympäröivä luonto sekä perheenjäsenet olivat taiteilijalle läheisiä aiheita.

Lisätiedot

Suvirannassa järjestetään avoimia yleisöopastuksia kesäkaudella touko-elokuun ajan, tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 11 ja 12.30, syyskuussa vain sunnuntaisin klo 11. Kohteeseen voi myös varata opastuksen omalle ryhmälle. Talossa tai sen pihapiirissä ei voi vierailla omatoimisesti. Vierailla voi ainoastaan etukäteen varatulla opastetulla kierroksella.

Lisätietoa opastuksista Opastukset Suviranta | Järvenpään taidemuseo (jarvenpaantaidemuseo.fi)

Kierros varataan etukäteen, viimeistään vuorokautta ennen osoitteessa:
vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/suviranta

Hinta: 15 € / aikuiset, 10 € / eläkeläiset, työttömät, siviili- ja varushenkilöt. Alle 18-vuotiaat maksutta sekä Kaikukortilla tai Museokortilla. 

Yhteystiedot: suviranta@jarvenpaa.fi, 040 315 2181