Lumoava taidenäyttely Sinkassa

Lumoava taidenäyttely Sinkassa 

Pohjoinen myriadi -näyttelyn pääosassa ovat Kirsi Kaulasen ornamentaaliset teräsveistokset, jotka heijastavat ympärilleen lumoavan varjomaailman.

Lähikuva metallisesta taideteoksesta, joka heijastaa ympärilleen koristeellisia varjoja.
Kirsi Kaulanen, Pohjoinen myriadi, 2022, kiiltohehkutettu ruostumaton teräs, valo. Yksityiskohta. Kuva Jussi Tiainen.

Kirsi Kaulasen veistokset ovat lainanneet muotokielensä uhanalaisten kasvien ääriviivastoista ja metsän pohjalle piiloutuvien juurten ornamentiikasta. Seinälle, kattoon ja lattialle levittäytyvät teokset ovat kuin eläviä organismeja tai tuntemattomia universumeja.

Näyttelyn valaistuksen on luonut Sara Leino. Teoksiin liittyvistä äänimaisemista vastaavat muusikot Teho Majamäki ja Lauri Porra.

Lapsiperheille on tarjolla mukavaa museopuuhaa syysloman perhepäivillä ti–to 18.–20.10. ja Sinkan lastensunnuntaina 27.11. Alle 18-vuotiaat vierailevat Sinkassa aina ilmaiseksi.

Tervetuloa Sinkkaan koko perheen kanssa!

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia ja oheisohjelmaa lapsiperheille. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Pohjoinen myriadi -näyttely on avoinna 1.10.2022–8.1.2023. Syysloman perhepäiviä vietetään ti–to 18.–20.10.2022 klo 12–16 ja Sinkan lastensunnuntaita 27.11.2022 klo 11–16. Tarkemmat tiedot ja tiedot muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300.

Lisätiedot www.sinkka.fi