Mielenkiintoista muotoilua Sinkassa

Mielenkiintoista muotoilua Sinkassa  

Sukella muotoilun maailmaan Olof Ottelinin (1917–1971) suunnittelemia huonekaluja ja sisustuksia esittelevässä näyttelyssä. Museokierroksella voit myös istahtaa piirustuspöydän ääreen ja kokeilla piirtää kuin Ottelin! 

Mustavalkoinen kuva raidallisesta sohvasta, jolla kaksi lasta.
Olof Ottelinin suunnittelema käsinojaton Opel-sohva, 1950-luku. Kuva Pietinen / Sinkka.

Olof Ottelin oli taitava nikkari ja piirtäjä lapsena, mistä kummunnut innostus johti hänet huonekalupiirustuksen opintoihin Taideteollisuuskeskuskoulussa. Valmistumisensa jälkeen Ottelin loi ansioituneen ja monipuolisen uran Stockmannin sisustusosastojen taiteellisena johtajana ja Keravan Puusepäntehtaan pääsuunnittelijana. Ottelin suunnitteli huonekaluja, tiloja ja leluja. Lisäksi hänet tunnettiin taitavana piirtäjänä ja kuvittajana.

Näyttelyssä on tarjolla hauskaa tekemistä koko perheelle talviloman perhepäivillä ti–to 21.–23.2. ja Sinkan lastensunnuntaina 26.3. Näyttelystä löytyy myös yleisölle avoin piirustuspöytä, jonka äärellä voi kokeilla piirtelyä Ottelinin inspiroimana.

Alle 18-vuotiaille on Sinkkaan aina vapaa pääsy.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia ja oheisohjelmaa lapsiperheille. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Olof Ottelin – Sisustusarkkitehti ja muotoilija -näyttely on avoinna 1.2.–16.4.2023. Talviloman perhepäivät ti–to 21.–23.2. klo 12–16 ja Sinkan lastensunnuntai 26.3. klo 12–16. Tarkemmat tiedot ja tiedot muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300.

Lisätiedot www.sinkka.fi