Naisten yhteiskuntavastuuta Lottamuseossa

Naisten yhteiskuntavastuuta Lottamuseossa

Tutustu Lottamuseon Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -näyttelyyn. Tapahtumia ja monipuolisia opastuksia tarjolla ympäri vuoden.

Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -näyttely on aikamatka täynnä mielenkiintoisia tarinoita, kiinnostavia yksityiskohtia ja vivahteikkaita elämänkohtaloita. Näyttely kertoo suomalaisten naisten yhteiskuntavastuusta. Näyttelyn keskiössä on suomalaisten naisten vapaaehtoinen työ, joka linkittyy osaksi maamme historiaa.

Oikea lotta? -erikoisnäyttely esittelee lottiin liitettyjä mielikuvia vuodesta 1921 tähän päivään. Näyttely käsittelee monipuolisen materiaalin kautta lottaihannetta, lotista luotuja kiiltokuvia ja irvikuvia.

 

Lottatupa – kodin lämpöä sodan keskellä -näyttely Lottamuseon puutarhan ulkorakennuksessa vie kävijän tunnelmalliseen sota-ajan kanttiiniin ja kertoo lottakanttiinien toiminnasta.

Lottamuseolla järjestetään tapahtumia kaikenikäisille ympäri vuoden. Lasten Lauantait tarjoavat hauskaa ohjelmaa lapsille ja teemaopastuksilla pääset tutustumaan lottahistoriaan eri näkökulmista. Järjestämme yleisöopastuksia aina viikonloppuisin ja kesäkaudella päivittäin. Opastuksia voi tilata myös ennakkoon omalle ryhmälle. Ajankohtaiset tiedot tapahtumista ja opastuksista löydät verkkosivuiltamme.

Lottamuseo

Lottamuseo on erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten roolia suomalaisen yhteiskunnan rakentumisessa. Museo sijaitsee Tuusulan Rantatien kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa maisemissa Syvärannan tilalla. Se on tunnettu aktiivisesta näyttelytoiminnastaan, laadukkaista palvelutuotteistaan ja monipuolisesta tapahtumatuotannostaan.

Lisätiedot

Lottamuseo ja museokahvila Lottakanttiini palvelevat asiakkaitaan ympäri vuoden. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.
Lottamuseo ja museokahvila Lottakanttiini ovat esteettömiä kohteita.
Liput 10/7 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Lisätietoa ryhmäpalveluista löytyy verkkosivuiltamme.
Varaukset ja tiedustelut sähköpostitse info@lottamuseo.fi tai
puhelimitse 09 274 1077.
Lisätiedot www.lottamuseo.fi