Naisten yhteiskuntavastuuta Lottamuseossa

Naisten yhteiskuntavastuuta Lottamuseossa

Tutustu Lottamuseon uuteen Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -näyttelyyn. Kesäkaudella päivittäin Lotta Svärd ja Syväranta -ulkoilmaopastus.

Lotta Svärd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta -näyttely on aikamatka täynnä mielenkiintoisia tarinoita, kiinnostavia yksityiskohtia ja vivahteikkaita elämänkohtaloita. Näyttelyssä lottateema laajentuu sotahistoriallisesta näkökulmasta yhteiskuntavastuuta korostavaan näkökulmaan. Näyttelyn keskiöön nousee suomalaisten naisten vapaaehtoinen työ, joka linkittyy kiinteäksi osaksi maamme kehitystarinaa.

Oikea lotta? -erikoisnäyttely esittelee lottiin liitettyjä mielikuvia vuodesta 1921 tähän päivään. Näyttely käsittelee monipuolisen materiaalin kautta lottaihannetta, lotista luotuja kiiltokuvia ja irvikuvia.

Lottatupa – kodin lämpöä sodan keskellä -näyttely Lottamuseon puutarhan ulkorakennuksessa vie kävijän tunnelmalliseen sota-ajan kanttiiniin ja kertoo lottakanttiinien toiminnasta.

Kesäkaudella päivittäin Lotta Svärd ja Syväranta -ulkoilmaopastus klo 14. Opastus kiertää Lottamuseon puutarhassa, jossa on paljon ajan kerroksellisuutta. Kierroksella tutustutaan Syvärantaan lottien koulutuskeskuksena ja tilan varhaisiin vaiheisiin sekä Tuusulanjärven huvilakulttuuriin. Luonto on näytellyt Syvärannassa vahvaa roolia niin huvilaelämää viettäneille säätyläisille kuin pula-ajan puutteen alla eläneille lotille. Opastus myös tilattavissa ennakkoon omalle ryhmälle.

Lottamuseo

Lottamuseo on erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä osana maamme historiaa. Museo sijaitsee Tuusulan Rantatien kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa maisemissa Syvärannan tilalla. Se on tunnettu aktiivisesta näyttelytoiminnastaan, laadukkaista palvelutuotteistaan ja monipuolisesta tapahtumatuotannostaan.

Lisätiedot

Lottamuseo ja museokahvila Lottakanttiini palvelevat asiakkaitaan ympäri vuoden. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.
Liput 7/6 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Lotta Svärd ja Syväranta -ulkoilmaopastuksen hinta on 50 € / ryhmä+ sisäänpääsymaksut. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse info@lottamuseo.fi tai puhelimitse 09 274 1077.
Lisätiedot www.lottamuseo.fi