Neo Rauch ja Rosa Loy ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa

Neo Rauch ja Rosa Loy ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa

Kesän näyttelyhitti on Leipzigin koulukunnan kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Neo Rauchin ja Rosa Loyn kiehtovien maalausten ensiesittely Suomessa ja Pohjoismaissa.

Taidokkaista, esittävistä, mutta epätodellisen oloisista maalauksista tunnettu Leipzigin uusi koulukunta nousi komeettamaisesti maailmanmaineeseen Saksojen yhdistymisen jälkeen. Neo Rauchista (s. 1960) ja Rosa Loysta (s. 1958) tuli Leipzigin nykytaiteen johtotähtiä.

Rosa Loy ja Neo Rauch, taustalla yhteisteos Sieniystävä, 2002. Kuva Uwe Walter, Berlin.

Nyt tämän maineikkaan taiteilijaparin teokset ovat ensimmäistä kertaa myös suomalaisen yleisön nähtävinä. Kesän taidetapaus levittäytyy Sinkan kolmeen kerrokseen.

Teosten teemat ja tunnelmat kasvavat itäisen Saksan kulttuurisesta maaperästä ja kietoutuvat taiteilijoiden omiin elämänkohtaloihin. Maalaukset ovat esittäviä, mutta ne eivät jäljittele näkyvää todellisuutta vaan taiteilijat seuraavat romantikkojen kehotusta: ”sulje silmäsi, jotta näkisit sisäiset kuvasi”.

 

Das Alte Land – Ikiaikainen maa -näyttelyssä on esillä 71 maalausta ja grafiikanteosta. Mukana on Rauchin suurikokoisia öljymaalauksia, Rosa Loyn kaseiinitekniikalla toteutettuja töitä sekä muutamia yhteisteoksia.

Näyttelyyn liittyy taiteilijoiden teoksia suomeksi esittelevä julkaisu (Kustannusosakeyhtiö Parvs), jonka ovat kirjoittaneet näyttelyn koonneet museopalvelujohtaja Arja Elovirta ja kuraattori Ritva Röminger-Czako.

Rosa Loy | Neo Rauch: Das Alte Land – Ikiaikainen maa -näyttely on avoinna 6.5.–20.8.2023.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia, konsertteja ja luentoja. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Tiedot yleisöopastusten ajankohdista sekä muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300.

Lisätiedot www.sinkka.fi