Nyky- ja katutaidetta Purkutaiteen talossa

Nyky- ja katutaidetta Taiteen kotitalossa

Vaikutu nyky- ja katutaiteesta Taiteen kotitalossa! Kyseessä on ilmiöksi noussut kymmenien taiteilijoiden toteuttama poikkeuksellinen taidekokemus, jossa teokset ympäröivät katsojansa purkutuomion saaneessa kerrostalossa.

Taiteen kotitalo Keravalla täyttyy jälleen nyky-ja katutaiteesta kesällä 2021. Vieraile poikkeuksellisessa taidenäyttelyssä ja anna taiteen ympäröidä itsesi.

“Taiteen kotitalo on yllätyksellinen taiteen elämyspuisto, jossa ei voi koskaan tietää mitä seuraavan oven takana odottaa. Poikkeuksellinen toimintaympäristö on mahdollistanut hyvin kokeilevan otteen taiteen tekemiseen ja annetun taiteellisen vapauden lopputulema on uskoakseni suurimmalle osalle yleisöstä varsin uniikki kokemus”, kertoo Purkutaiteen taiteellinen johtaja graffititaiteilija Jouni Väänänen. 

Taiteellisella tekemisellä on tutkitusti positiivisia vaikutuksia psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Purkutaiteen toteutuksiin osallistetaan suunnitelmallisesti taiteen harrastajia myös sosiaalisin perustein.

Taiteen kotitalo

Taiteen kotitalo syntyi vuonna 2020 Keravan kaupungin omistamaan viisikerroksiseen purkukuntoiseen kerrostaloon, joka annettiin Purkutaide-projektin käyttöön ja se keräsi Keravan Ahjoon noin 30 000 vierailijaa. Kesällä 2021 huippusuosittu Taiteen kotitalo saa jatkoa uuden näyttelyn voimin.

Purkutaide tähtää uudenlaisen toimintamallin luomiseen rakennusprojektien välivaiheeseen; sen sijaan että purkua odottavat kiinteistöt seisovat tyhjillään näemme niissä potentiaalia ja mahdollisuuksia mm. yhteisölliselle taide- ja kulttuuritoiminnalle.

Lisätiedot

Taiteen kotitalo sijaitsee Keravan Ahjossa osoitteessa Moukaritie 4.
Uusi näyttely avataan heinäkuussa 2021. Tarkka ajankohta ja aukioloajat ja lipun hinta ilmoitetaan kesäkuun aikana. Seuraa tiedotusta osoitteesta
www.purkutaide.com ja Purkutaide | Facebook.

Taiteen kotitalo ei ole esteetön. Yleisöä kannustetaan saapumaan paikan päälle julkisilla kulkuvälineillä lähialueen paikoitustilan rajallisuuden vuoksi.