Onko sinusta Pekaksi?

Onko sinusta Pekaksi?

Tyhjä paperi odottaa sinua Halosenniemessä. Miten olisi pieni taidehetki Pekka Halosen jalanjäljissä? Mistä sinä taiteilijana innostuisit? 

Lipunmyynnistä voit lainata luonnosteluvälineet ja lähteä tutkimaan Halosten puutarhaa. Puutarhassa kasvavat tomaatit, kaalit ja kukkaset päätyivät taulujen aiheiksi, kuten myös perheen lapset ja ahkerasti puutarhatöitä tekevä Maija-vaimo.  

Materiaali on lainattavissa Halosenniemen lipunmyynnistä. Materiaali sisältää paperin (A4), alustan ja penaalissa olevat luonnosteluvälineet.

Muistathan, että Halosenniemi on luonnonsuojelualue. Pyydämme sinua etsimään aiheesi puutarhasta ja kunnioittamaan luontoa taiteilija Pekka Halosen tapaan.   

BONUS Halosenniemen museokierrokselle löytyy mielenkiintoista tekemistä koko perheelle. Oppailtamme voit pyytää tehtäväkortteja, joiden avulla pääset tutkimaan rakennusta ja tutustumaan sen asukkaisiin. Toivotamme mukavia oivalluksia!

Halosenniemi

Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Nykyisin Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyt esittelevät Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaistensa ja myöhempien aikakausien tuotantoon.

Lisätiedot

Halosenniemen ulko-alueelle vapaa pääsy. Halosenniemen ympäristö on luonnonsuojelualuetta, jossa yleisö voi liikkua merkityillä reiteillä. Museo on auki touko-elokuussa masu. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta www.halosenniemi.fi

Liput taitelijakotiin ja näyttelyyn 10/8/4 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, Museokortti.