Retki Sarvikalliolle, Tuusulanjärven huipulle

Luontoretki Sarvikalliolle, Tuusulanjärven huipulle

Häikäisty Sarvikalliolta Tuusulanjärvelle avautuvista upeista näköaloista! 25 metrin korkeuteen kohoava kallio oli suosittu retkipaikka jo Tuusulanjärven taiteilijayhteisön aikana 1900-luvun alussa. 

Korkealta Sarvikalliolta avautuu kaunis näköala Tuusulanjärvelle. Sarvikallion korkein kohta ulottuu 25 metrin korkeuteen järven pinnasta. Tuusulanjärven länsirannalla sijaitseva Sarvikallio oli keskeinen paikka alueen taiteilijayhteisön piirissä 1900-luvun alussa. Siellä Venny Soldan-Brofeldt, Pekka Halonen ja Eero Järnefelt maalasivat usein.

Sarvikallion laella on tulipaikkoja, lähistöllä sijaitsevat myös puuvaja ja esteetön käymälä. Näköalakallion alapuolella järven rannalla on pieni laituri, jonne johtavat portaat. Sarvikalliolle pääset myös vaikkapa SUP-laudalla tai veneellä esimerkiksi hotelli Gustavelundilta tai Halosenniemestä.

Lisätiedot

Sarvikallion paikoitusalueelta pääsee näköalapaikalle joko suoraan hiekkatietä kävellen (n. 600 m, helppokulkuinen) tai uuden Seittelinreitin kautta. Seittelinreitti kulkee ympyränmuotoisesti (yht. 3,4 km) monimuotoisen metsämaiseman läpi ja se on tarkoitettu sekä jalan liikkuville että pyöräilijöille. Suositeltu reittisuunta on myötäpäivään.

Lisätiedot Sarvikallio – Uudenmaan virkistysalueyhdistys (uuvi.fi).

Vene- ja SUP-vuokraus Gustavelundilta: katso lisätietoja.
Venevuokraus Halosenniemestä kesäisin: katso lisätietoja.