Saksalaiset nykytaiteen supertähdet Sinkassa

Saksalaiset nykytaiteen supertähdet Sinkassa

Sinkan uusi, kiehtova näyttely esittelee kansainvälisen nykytaiteen tähtien Rosa Loyn ja Neo Rauchin maalauksia ja grafiikkaa. Heidän teoksissaan oudot tarinat sekoittuvat tuttuihin arkisiin asioihin.

Das Alte Land – Ikiaikainen maa -näyttelyssä kurkistetaan salattuihin puutarhoihin ja arvoituksellisiin unimaailmoihin, joissa taiteilijoiden omat kokemukset yhdistyvät Saksan historian kerroksiin.

Rosa Loy ja Neo Rauch, taustalla yhteisteos Sieniystävä, 2002. Kuva Uwe Walter, Berlin.

Tämän hetken kuumimpiin taidemaalareihin kuuluva Neo Rauch (s. 1960) on kuin uusi Salvador Dalí. Esikuvansa tavoin hän vie meidät outojen, mutta kiehtovien näkyjen maailmaan. Rauchin ja pitkään hänen rinnallaan työskennelleen Rosa Loyn (s. 1958) teoksia nähdään nyt ensi kertaa Suomessa ja Pohjoismaissa.

Neo Rauchin teoksissa toistuvat tietyt hahmot, kuten reppuselkäinen vaeltaja, tennarijalkaiset minihamenaiset, valon houkuttelemat yöperhoset ja historiallisiin asuihin puetut sotilaat.

Rosa Loyn maalauksissa naiset ja heidän kaksoisolentonsa leikkivät ja tekevät töitä joen rannalla tai satumaisten kukkien keskellä.

Loy ja Rauch ovat työskennelleet ja eläneet yhdessä vuosikymmenten ajan ja kehittäneet omaa ilmaisuaan rinta rinnan. Heidän teoksensa ovat erilaisia, mutta niiden maailma on yhteinen.

Rosa Loy | Neo Rauch: Das Alte Land – Ikiaikainen maa -näyttely on avoinna 6.5.–20.8.2023 Sinkassa.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia, konsertteja ja luentoja. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Tiedot yleisöopastusten ajankohdista ja muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300. 

Lisätiedot www.sinkka.fi