Sherwood rokkaa Sinkan kesänäyttelyssä

Sherwood rokkaa Sinkan kesänäyttelyssä

Keravan Kraffiti – Sherwood Rocks on kunnianosoitus nuoruudelle, musiikille, yhteisöllisyydelle ja Sherwoodin hengelle. Nuoruuden fiilistelyn lomassa pääsee myös vaikkapa pallotelemaan pingistä ja tanssimaan diskopallon välkkeessä.

Näyttely on avoinna 21.5.–11.9.2022.

Kari Heimonen Ossi autossa, 1979. Ossi Pihlajan lahjoituskokoelma, Sinkka (rajattu).

Näyttely leikkaa musiikkipainotteisen siivun 1970- ja 80-luvun keravalaisnuorten elämästä. Nimensä näyttely on saanut elokuvasta American Graffiti eli Svengijengi ´62. Suomessa 1975 ensi-iltansa saanut elokuva synnytti valtavan fiftariboomin, jonka musiikkiskenen kirkkaimpana tähtenä loisti keravalainen Teddy & The Tigers. Nuoriso otti laajasti fiftarivaikutteet omakseen ja tyyli näkyi Keravan katukuvassa.

Näyttelyn ajallinen kaari ulottuu rokkarikulttuurin ja rauhanmarssien ajasta 1990-luvun laman jälkimaininkeihin. Ota mukaan muutama kolikko ja testaa miten flipperin peluu sujuu tai kokeile yläkerran retropajassa vuosikymmenten takaisia ajanviettotapoja kasettien kuuntelusta, rubikin kuution ratkomiseen ja paperinukkien askarteluun.

Tervetuloa rokkaavaan Sherwoodiin!

Taide- ja museokeskus Sinka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia, konsertteja ja luentoja. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Keravan Kraffiti – Sherwood Rocks -näyttely on avoinna 21.5.–11.9.2022. Tiedot yleisöopastusten ajankohdista ja muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300. 

Lisätiedot www.sinkka.fi