Sinkassa jännittävä Sininen planeetta

Sinkassa jännittävä Sininen planeetta

Sininen planeetta -näyttelyssä on tarjolla omatoiminen taidekansio, jonka kanssa on mukava tutustua näyttelyyn.

Puuhareitti_Kimmo Kaivanto, Luonnontapahtuma, 1973–1980, Kimmo Kaivanto ja taustalla serigrafia Paketti lempeä, Kimmo Kaivanto säätiö. Kuva Ida Nisonen_Sinkka

Sinkan Sininen planeetta -näyttelyyn voi napata mukaan koko perheen taidekansion, joka sisältää omatoimisia taidetehtäviä kaikenikäisille.

Vuoden 2021 aikana Sinkassa nähdään kaksi näyttelyä, jotka vievät meidät kasvotusten muuttuvan luonnon kanssa. Sininen planeetta nostaa esille Kimmo Kaivannon (1932–2012) teokset, joissa huoli planeettamme tilasta nousi näkyvästi esille. Mukana on lisäksi viisi nykytaiteilijaa, joiden teoksissa etualalle nousee ihmetys ihmisen, luonnon ja universumin edessä

Lokakuun puolivälissä avautuu näyttely On the air – Ilmassa. Leikkisän ja runollisen näyttelyn keskiössä ovat pallot, leijuvat esineet ja ilmatäytteiset teokset. Ilma on kaiken elämän edellytys, mutta se tarjoaa myös revontulten, halo-ilmiöiden ja salamoiden kaltaisia kauniita ja toisinaan pelottavia valoilmiöitä katsottaviksi. Lisäksi ilmalla on kyky kantaa. 

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia ja oheisohjelmaa lapsiperheille. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Sininen planeetta -näyttely on avoinna 26.9.2021 saakka. Ilmassa – On the Air -näyttely on avoinna 16.10.2021–16.1.2022. Huom. Sinkka on suljettu 10.9. ja 27.9.–15.10.2021.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300. Yleisöopastuksia kesä-syyskuussa sekä varttiopastuksia heinäkuussa.

Lisätiedot www.sinkka.fi