Sinkassa nostalgiatrippi rokkaavaan Sherwoodiin

Sinkassa nostalgiatrippi rokkaavaan Sherwoodiin

Keravalainen Teddy & The Tigers pisti nuorisokulttuurin uusiksi 1970-luvun lopulla ja Keravasta tuli rokkaava Sherwood. Näyttely vie nostalgiselle matkalle rokkarikulttuurin, flippereiden ja diskon kulta-ajalle.

Keravan Kraffiti – Sherwood Rocks -kesänäyttely on avoinna 21.5.–11.9.2022.

Ben Kaila: Teddy & The Tigers, 1977 (rajattu). Poko Rekordsin arkisto.

Keravan Kraffiti -näyttely leikkaa musiikkipainotteisen siivun 1970- ja 80-luvun keravalaisnuorten elämästä. Se kertoo kaupungista, jossa tehtiin itse ja pidettiin oman kylän porukoista huolta. Näyttelyn aineisto on kerätty tallennushankkeessa, jossa teimme haastatteluja, keräsimme kuvia ja talletimme entisten nuorten muistoja.

Näyttelyn ajallinen kaari ulottuu 1970-luvun lopun rauhanmarssien ja rokkarikulttuurin ajasta 1990-luvun laman jälkimaininkeihin. Nimensä näyttely on saanut elokuvasta American Graffiti eli Svengijengi ´62. Suomessa 1975 ensi-iltansa saanut elokuva synnytti valtavan fiftariboomin, jonka kirkkaimpana musiikillisena tähtenä loisti keravalainen Teddy & The Tigers.

Pitkälle 1990-luvulle saakka Kerava oli musiikin ja nuorisokulttuurin ykkösmesta. Teddy & The Tigers -boomin jälkeen Keravan Rehellisen Musiikin Yhdistys Kermu järjesti klubi-iltoja, keikkoja ja treenitiloja bändeille. Yhdistyksen sisältä nousi useita tunnettuja yhtyeitä ja musiikin huippuammattilaisia. Laman keskellä bailattiin sisähuvipuisto Planet FunFunin konserteissa ja diskoilloissa.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia, konsertteja ja luentoja. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Keravan Kraffiti – Sherwood Rocks -näyttely on avoinna 21.5.–11.9.2022. Tiedot yleisöopastusten ajankohdista ja muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300.

Lisätiedot www.sinkka.fi