Sukellus sinisen värin maailmaan Sinkassa

Sukellus sinisen värin maailmaan Sinkassa

 

Keravan taide- ja museokeskuksen kesänäyttelyssä sininen väri sitoo yhteen meren pauhun, liikkuvat saaret, toisiinsa virtaavat joet ja Kimmo Kaivannon ekologisen taiteen. Syksyn tullen leijutaan ilmassa ja ääniaalloilla, Ilmassa – On the air.

SINKKA 20210209 KERAVA Sininen planeetta, Kimmo Kaivanto ja viisi nykytaiteilijaa, Taide- ja museokeskus Sinkka. Kuva Pekka Elomaa

Vuoden 2021 aikana Sinkassa nähdään kaksi näyttelyä, jotka vievät meidät kasvotusten muuttuvan luonnon kanssa. Sininen planeetta nostaa esille Kimmo Kaivannon (1932–2012) teokset, joissa huoli planeettamme tilasta nousi näkyvästi esille. Tällä ilmastonmuutoksen aikakaudella Kaivannon 1970-luvun kantaaottavat maalaukset tuntuvat ajankohtaisemmilta kuin koskaan.

Mukana on lisäksi viisi nykytaiteilijaa – Lilli Haapala, Laura Könönen, Antti Laitinen, Maija Närhinen ja Kim Somervuori – joiden tilateoksissa ja videoissa etualalle nousee ihmetys ihmisen, luonnon ja universumin edessä.

Lokakuun puolivälissä avautuu näyttely On the air – Ilmassa. Leikkisän ja runollisen näyttelyn keskiössä ovat pallot, leijuvat esineet ja ilmatäytteiset teokset. Ilma on kaiken elämän edellytys, mutta se tarjoaa myös revontulten, halo-ilmiöiden ja salamoiden kaltaisia kauniita ja toisinaan pelottavia valoilmiöitä katsottaviksi. Lisäksi ilmalla on kyky kantaa. 

Taide- ja museokeskus Sinka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia, konsertteja ja luentoja. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Sininen planeetta -näyttely on avoinna 26.9.2021 saakka. Ilmassa – On the Air -näyttely on avoinna 16.10.2021–16.1.2022. Huom. Sinkka on suljettu 10.9. ja 27.9.–15.10.2021.

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300. Yleisöopastuksia kesä-syyskuussa sekä varttiopastuksia heinäkuussa.

Lisätiedot www.sinkka.fi