Täällä jossain Erkkolassa

Täällä jossain Erkkolassa

Taiteilijakoti Erkkolan kesänäyttely ”Täällä jossain” esittelee kuvittaja ja taidemaalari Martta Wendelinin elämää ja taidetta sotien aikaan 11.9.2022 asti.

”Täällä jossain – Martta Wendelinin elämää ja taidetta sotien aikaan” -näyttelyssä pääsee tutustumaan Martta Wendelinin maalauksiin ja kuvituksiin I ja II maailmansodan ajalta. Usein sota näkyi Wendelinin taiteessa vain viitteellisesti. Näyttelyssä kerrotaan myös taiteilijan elämästä sotien aikaan – nuorena taideopiskelijana 1910-luvulla sekä elämästä Tuusulassa 1939–44.

Tuusulassa yli puolet elämästään asunut kuvittaja ja taidemaalari Martta Wendelin (1893–1986) koki pitkän elämänsä aikana monia Suomea ja suomalaisia koskeneita mullistuksia.

 I maailmansodan aikaan Martta Wendelin oli nuori taideopiskelija ja aloitteli uraansa taiteen saralla. Ensimmäiset kuvitukset olivat vuosilta 1917–18 lasten elämästä kertovat akvarellit, jotka julkaistiin kirjassa Kultaisilta päiviltä 1921.

Martta Wendelin asui II maailmansodan ajan äitinsä kanssa Tuusulassa Suopellon huvilassa Rantatien varrella. Jatkosodan alkaessa Wendelin kirjoitti ystävälleen: ”Ihmeitä taas tapahtuu. Tekisi mieli olla Siellä jossakin mukana ”tärkeissä paikoissa”, mutta täällä minä vaan istuskelen kotinurkissa.”

Erkkola

Erkkola on runoilija J. H. Erkon (1849–1906) vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti ja nykyinen museokohde Tuusulan Rantatiellä. Kansallisromanttisen hirsihuvilan on suunnitellut Pekka ja Antti Halonen. Erkkolan naapurissa sijaitsee Aleksis Kiven kuolinmökki, joka on avoinna yleisölle kesäkaudella.

Lisätiedot

Taiteilijakoti Erkkola on avoinna touko-elokuussa tisu ja syysjoulukuussa kesu. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. 

Liput 6/4/2 €, Museokortti, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. 

Erikseen tilattavat opastukset 40€ + sisäänpääsymaksu. Opastusten varaus etukäteen sähköpostitse erkkola@tuusula.fi tai puhelimitse 040 314 3471.
Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 15.

Lisätiedot www.erkkola.fi