Laula tyttö – Aikamatka Erkkolaan

Laula tyttö – Aikamatka Erkkolaan

Taiteilijakoti Erkkolan kesänäyttelyssä runoilija ja kirjailija J. H. Erkon (1849–1906) elämää Tuusulassa maalaustaiteen, kuvitusten ja fiktiivisten tulkintojen kautta 24.9.2023 asti.

Taiteilijakoti Erkkolan näyttely ”Laula tyttö! – Aikamatka Erkkolaan” kertoo runoilija ja kirjailija Juhana Heikki Erkon (1849–1906) elämästä painottuen Tuusulan aikaan (1901–1906). Erkkolan näyttely on osa suomalaisten taiteilijakotimuseoiden Aikamatkoja-hanketta. Kirjailija ja teatterialan ammattilainen Katja Väänänen on kirjoittanut näyttelyyn fiktiivisiä tekstejä. Erkon Tuusulan aikaa elävöittävät kultakauden taiteilijoiden maalaukset ja kuvitukset.

Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Venny Soldan-Brofeldt, Pekka Halonen, Albert Gebhard, Eero Järnefelt, Akseli Gallen-Kallela, Väinö Hämäläinen, Väinö Blomstedt, Magnus Enckell, Hugo Simberg, Helga Sjöstedt, Louis Sparre, Karl Nyholm ja Ada Thilén.

Pekka Halosen teoksen Koski (1900) kerrotaan olleen luonnoksen Kansallisteatterin ”Pohjolan häiden” lavastukseksi.

Erkkola

Erkkola on runoilija J. H. Erkon (1849–1906) vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti ja nykyinen museokohde Tuusulan Rantatiellä. Kansallisromanttisen hirsihuvilan on suunnitellut Pekka ja Antti Halonen. Erkkolan naapurissa sijaitsee Aleksis Kiven kuolinmökki, joka on avoinna yleisölle kesäkaudella.

Lisätiedot

Taiteilijakoti Erkkola on avoinna touko-elokuussa tisu ja syysjoulukuussa kesu. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. 

Liput 6/4/2 €, Museokortti, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. 

Erikseen tilattavat opastukset 40€ + sisäänpääsymaksu. Opastusten varaus etukäteen sähköpostitse erkkola@tuusula.fi tai puhelimitse 040 314 3471.
Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 15.

Lisätiedot www.erkkola.fi