Taikaa! vie matkalle ihmeen ja mielikuvituksen maailmaan

Taikaa! vie matkalle ihmeen ja mielikuvituksen maailmaan

Sinkan syysnäyttelyssä taide ja taikuus sulautuvat yhteen saaden katsojan pohtimaan havaintokykynsä rajoja.

Viikonloppuisin museossa pääsee kokemaan myös kokeellista livetaikuutta!

Kalle Nio, Trick Brain, 2017, lyhytelokuva

Taikaa! Magic! -näyttely kohdistaa katseensa kuvataiteen ja taikuuden leikkauspintoihin ja kysyy samalla; mistä taika syntyy? Taide sisältää jotain selittämätöntä, eikä vaikuttavaa taidetta voi usein erottaa taikuudesta.

Mukana on 18 taikuuden ja kuvataiteen huipputekijää kymmenestä eri maasta. Sinkassa voi ihmetellä peili-illuusioita, mekaanisia taikakoneita, itsestään liikkuvia kasveja tai tilassa leijailevaa muovikummitusta.

Näyttely raottaa verhoa taikurien salaisuuksiin, ja muistuttaa kuinka helppoa meitä on hämätä. Ennen kaikkea se kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden nauttia taikuuden ja ihmeen tunteesta, jonka vaikuttava taide voi meissä herättää.

Viikonloppuisin museossa nähdään myös livetaikuutta. Kokeellista korttitaikuutta esittävät Miika Pelkonen sekä Luis Sartori do Vale ja Kalle Nio. Viikolla Miika Pelkosen esitykseen voi tutustua VR-lasien avulla. Katso tarkemmat esitysajat ja tiedot muusta oheisohjelmasta: sinkka.fi/tapahtumat

Taikaa! Magic! -näyttely on avoinna 9.9.2023–7.1.2024.

Näyttelyn toteuttamista mahdollistaa Jenny ja Antti Wihurin rahaston kuvataiteen kummimuseotoiminta.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan vaihtuvissa näyttelyissä esitellään ajankohtaista taidetta, muotoilun historiaa ja keravalaista menneisyyttä. Näyttelyiden lisäksi Sinkka tarjoilee monipuolisia kulttuuritapahtumia, opastettuja kierroksia, konsertteja ja luentoja. Sinkassa voi myös nauttia pienen kahvion ja museokaupan tarjonnasta.

Lisätiedot

Sinkka on avoinna ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 8/5 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Tiedot yleisöopastusten ajankohdista sekä muusta oheisohjelmasta löydät Sinkan verkkosivuilta: sinkka.fi/tapahtumat

Tilattavat opastukset alk. 30€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse sinkka@kerava.fi tai puhelimitse 040 318 4300.

Lisätiedot www.sinkka.fi