Taiteilijaelämää 100 vuoden takaa Aholassa

Taiteilijaelämää 100 vuoden takaa Aholassa

Tutustu Aholan taiteilijaelämään Minkä mitäkin Aholasta -perusnäyttelyssä ja ota selvää kansalliskirjailijamme Juhani Ahon ja kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldtin luontosuhteesta ja ekologisesta elämäntyylistä Taiteilijapariskunta ja luonto -teemaopastusksella. 

 

Aholan pysyvässä perusnäyttelyssä pääset tutustumaan taiteilijapariskunnan arkeen, matkoihin, inspiraation lähteisiin sekä koko Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön. Aholan entisen eteisen paikkeilla lepäävät isännän puiset sukset ja työhuoneesta löytyvät hänen kalastusvälineensä. Metsän siimeksessä kirjailijan mieli rauhoittui pohtimaan kirjallisia aihioita. Juhani Aholle luonto tarjosi innoitusta ja rauhaa työn tekemistä varten, mutta samalla se oli hänelle vapaa-ajan rentoutumisen tila; hän vietti kesänsä mieluusti joutilaisuuudessa lohikoskilla tai kallioisilla rannoilla.

Taiteilijapariskunta ja luonto -teemaopastuksella tutustutaan elämään Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä, joka tämän päivän sanoin olisi hyvin ekologista. Taiteilijat arvostivat luonnonmukaista elämää ja taloudenpidossa pyrittiin omavaraisuuteen. Vaatimattomasti ja boheemisti elänyt Aholan väki, joka ei halunnut esimerkiksi turhia huonekaluja vapauttansa rajoittamaan, herättää pohtimaan, millaiset eettiset ohjenuorat ohjaavat omia valintojamme esimerkiksi asumisen suhteen. Miten määrittelemme “ylellisyyden”, onko se jokin tavara vai onko se vapautta elää omien arvojensa mukaisesti?

Ahola

Ahola on taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin taiteilijakoti Tuusulanjärven rannalla. Ahola toimii Ahojen perheen elämää ja taidetta esittelevänä museona, jota ylläpitää Järvenpään kaupunki.

Lisätiedot

Ahola on avoinna touko-syyskuussa ti–su. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta.
Liput 9/8/4 €, Museokortti,  Kaikukortti ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Teemaopastuksen hinta on 50 € / ryhmä + sisäänpääsymaksut.
Opastus varataan etukäteen sähköpostitse ahola@jarvenpaa.fi tai
puhelimitse 0403153881.
Lisätiedot www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola