Taiteilijayhteisön luontoympäristö Halosenniemessä

Taiteilijayhteisön luontoympäristö Halosenniemessä

Ihastu Halosenniemen ympäristöön, luonnonsuojelualueeseen ja inspiroiviin maisemiin taidemaalari Pekka Halosen ja hänen vaimonsa Maijan taiteilijakodin ympärillä. Ennen vierailuasi voit tutustua Halosenniemen ateljeehuoneeseen myös virtuaalisesti kotoa käsin HALO – avoin ateljee -virtuaalikierroksella.

Pekka Halosen luontokäsitystä kunnioittaen koko Halosenniemen alue on lain nojalla rauhoitettu luonnonsuojelualue, jossa voit nauttia vehreydestä, inspiroitua Tuusulanjärvelle avautuvasta maisemasta ja rauhoittua linnunlaulusta. Alueen ympäristö innoitti taiteilijaa monin tavoin ja oli tärkeä erityisesti hänen värikaudellaan (19081915), jolloin hän teki useita maalauksia puutarhan kasveista ja näkymistä.

Halosenniemen puutarhalla oli suuri merkitys Pekka ja Maija Halosen taloudessa. Pekka Halonen ihannoi omavaraista ja luonnonmukaista elämää sekä luonnon lääketiedettä. Omavaraisuus oli arvostettua ideologisista ja elämäntapaan liittyvistä syistä. Alueen maisemissa taiteilija opetti lapsiaan mielikuvittelemaan kaikenlaisia luonnon henkiä ja ilmiöitä. Luontoa suojeltiin myös taiteen vuoksi, “isän malleja” ei saanut vahingoittaa. 

HALO Avoin Ateljee avaa oven virtuaalisesti Halosenniemen ateljeeseen ja pääset nauttimaan taiteesta koska tahansa, missä ikinä oletkin. Nauti ja tutustu teoksiin omaan tahtiisi, kaikessa rauhassa osoitteessa HALO Avoin Ateljee

Halosenniemi

Taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla.
Nykyisin Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat maineikkaan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyt esittelevät Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaistensa ja myöhempien aikakausien tuotantoon.

Lisätiedot

Halosenniemen ulko-alueelle vapaa pääsy. Halosenniemen ympäristö on luonnonsuojelualuetta, jossa yleisö voi liikkua merkityillä reiteillä. Museo on auki touko-elokuussa masu. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta www.halosenniemi.fi

Liput taitelijakotiin ja näyttelyyn 10/8/4 €, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, Museokortti.

HALO Avoin Ateljee koettavissa osoitteessa https://webar.arilyn.com/halosenniemi/