Nukkekotien elämää Aholassa

Nukkekotien elämää Aholassa

Aholassa pääsee tänä kesänä kurkistamaan nukkekotien ja niiden asukkaiden ihmeelliseen maailmaan! Taiteilijakodissa myös omatoiminen lastenkierros, perheille suunnattuja teemapäiviä, työpajoja ja lasten opastuksia.

Aholan kesän 2021 vaihtuva näyttely: “Elämää tiiviissä kaupunkiympäristössä nukkekotiharrastajan silmin – Nukkekotiyhdistyksen 30v -juhlanäyttely” esittelee erilaisia nukkekoteja ja tarinoita niiden asukkaista.  Näyttelyssä pääset kurkistamaan nukkekotien asukkaiden mielenkiitoiseen maailmaan. Opit myös miten nukkeja rakennetaan ja ihastut pieniin yksityiskohtiin ja tarinoihin. 

Aholassa voit tutustua myös kalastavaan kansalliskirjailijaan Juhani Ahoon, jonka lastuissa hetken kuvaus ja luontoaiheet ovat aina läsnä. Kuvataiteilija Venny Soldan-Brofeldtin satukuvituksissa jänikset loikkivat ja varikset tepastelevat. Pelaa myös museobingoa, joka tuo luontoa kunnioittavan elämäntavan tutuksi lapsille. Näyttelyn lomassa voi myös onkia kaloja, hoitaa puutarhaa, lukea lastenkirjoja, leikkiä puisilla leluilla ja pelata pihapelejä. Aholan pihamaalta löytyy myös kepparitalli, jossa kepparit odottelevat hoitajiaan!

Aholassa on lisäksi lapsiperheille suunnattuja teemapäiviä. Kesänavaus kesäkuun alussa ja Lasten museojuhlat yhteistyössä Tuusulan museoiden kanssa syyskuussa.

Aholan tarinoissa ovat mukana myös Aholan hevonen Pekka Pegasos sekä Donna-koira, joka oli hyvää seuraa perheen pojille Heikille ja Antille. Aholasta voi tilata lapsille suunnattuja opastuksia ja työpajoja:

Donna ja kadonneen luun metsästys:
Mukaansatempaavalla opastuksella Aholassa Donna etsii kadonnutta luutaan puutarhasta, apunaan luun etsinnässä ovat Aholan asukkaat sekä taiteilijayhteisön lapset. Toiminnallinen kierros kestää 30 min. Ryhmäkoko: max 20 osallistujaa. Hinta: 40€ / ryhmä

Päivänsankari pulassa – draamaopastus:
Vuonna 2021 vietetään kalamiehen juhlavuotta. Aholassa Venny on järjestämässä Juhanin syntymäpäiväjuhlia, mutta päivänsankarin juhlahousut ovat kadonneet! Auta Vennyä pelastamaan kansalliskirjailijan syntymäpäiväjuhlat. Draamaopastuksen kesto 30 min. Ryhmäkoko: max 20 osallistujaa. Hinta: 40€ / ryhmä.

Ahola

Ahola on taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon entinen kotitalo. Aholan perusnäyttely esittelee taiteilijapariskunnan elämäntyötä ja kiehtovia elämänvaiheita. Boheemin taiteilijapariskunnan elämäntyyliin sopi ekologinen ajattelu. Rakkaus luontoa kohtaan välittyy Ahon kirjoittamien lastujen ja Vennyn maalaamien maisemien kautta.

Lisätiedot

Ahola on avoinna touko–syyskuussa ti-su klo. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kohteen verkkosivuilta. Liput 7/6/4 €, Museokortti, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Teemaopastuksen hinta on 40€ + sisäänpääsymaksu. Opastus varataan etukäteen sähköpostitse ahola@jarvenpaa.fi tai puhelimitse 0403153881. Lisätiedot: www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola