Koe modernin arkkitehtuurin helmi Villa Kokkonen

Koe arkkitehtuurin ja musiikin yhdistävä Villa Kokkonen

Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä ja akateemikko Joonas Kokkosen kodiksi ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimmaksi taloksi.

Joonas Kokkosen flyygeli taiteilijakoti Villa Kokkosessa

Ainutlaatuinen taiteilijakoti Villa Kokkonen avautuu kesäkauteen 2022 toukokuussa. Villa Kokkonen on avoinna pop-up -tyylisesti kesälauantaisin syyskuun loppuun saakka. Kohteessa järjestetään kaikille avoimia yleisöopastuksia lauantaisin klo 12 ja lisäksi talossa voi vierailla omatoimisesti klo 13–14 välisenä aikana. Varaa paikka opastukselle etukäteen https://vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/villa-kokkonen. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.

Opastuksen aikana tutustutaan talon arkkitehtuuriin, sisustukseen ja taiteeseen sekä tutkitaan uniikkeja yksityiskohtia. Talon kiinteät kalusteet piirrettiin Aallon toimistossa ja talon huonekalut ovat Artekin valikoimasta. Talon esineet ja taideteokset kertovat tarinaa säveltäjästä, joka inspiroitui luonnosta, jatkoi sinfonikkona Sibeliuksen jalanjäljillä ja teki mittavan uran musiikkialan järjestöissä. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia. Oppaana toimii Järvenpään museopalveluiden henkilökunta.

Villa Kokkonen

Villa Kokkonen on säveltäjä Joonas Kokkosen (1921-1996) entinen koti ja työtila, jonka Järvenpään kaupunki omistaa. Pienois-Finlandiaksi kutsutun vuonna 1969 valmistuneen modernin rakennuksen suunnitteli ystävä, arkkitehti Alvar Aalto (1898-1976).

Lisätiedot

Villa Kokkonen on avoinna kesällä 2022 pop-up -tyylisesti touko-syyskuussa.  Talossa järjestetään kaikille avoimia yleisöopastuksia lauantaisin klo 12 ja lisäksi talossa voi vierailla omatoimisesti klo 13–14 välisenä aikana. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia. Oppaana toimii Järvenpään museopalveluiden henkilökunta.

Varaa paikka opastukselle etukäteen https://vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/villa-kokkonen. 

Hinnasto: 10 € / aikuiset 9 €/ eläkeläiset / Museokortti, Huom! vain käteinen
Hinta sisältää opastuksen!

Yhteystiedot: villakokkonen@jarvenpaa.fi, 040 315 2123, www.jarvenpaantaidemuseo/villakokkonen.fi